Min Borrelia historia

Jag vet inte riktigt hur länge jag haft Borrelia. Men har varit sjuk i många med en massa symtom. som t.e.x värk och smärtor i nacken, skulderna, ryggen, svåra mag smärtor. Och slussats runt i vården, och har även gått på massage, akupunktur, zonterapi, frekvensterapi, kiroprakter, naprapat, ostreopat, ja jag vet inte allt.
Läkarna har gett mig en del olika diagnoser som bl.a Gastropares,Fibromylagi, Psykiskt,ibs m.m.
I augusti 2011 hände något som jag aldrig varit med om tidigare jag bara ryckte till i kroppen och allt snurrade till, och svartnade för ögonen.
Sen märkte jag att jag hade lite för hög temp som inte ville ge med sig, satt i till januari 2012.
Under hösten började jag få mer och mer svårae och svårare yrsel attacker och fick stora problem med andningen.
Vet inte hur många gånger jag var på vårdcentralen och akuten, men de hittade inget fel på mig.
Bad dem att ta prov på Borrelia, och provet var bra.
Så då tänkte jag men då är det inte det och trodde på proverna liksom många andra gör.
I februari 2012 får jag ett svårt yrsel anfall som inte ville ge med sig, som sitter i än idag, har inte haft en yrselfri dag på hela tiden, är 24 timmar om dygnet.
Och jag blev väldigt sjuk, svårt illa mående, kunde inte äta fick leva på näringsdryck i flera månader, som jag blir matad med med en liten tesked i taget, gick ner i vikt, skakningar, kramper, får brännande känsla i ryggen, tappar mycket hår, susningar i huvudet/öronen, känsel borfall i ansiktet och benen.svår svindel.nack smärtor.
Panik känsla, hjärtklappnig, m.m.
Sen mars 2012 har jag inte klarat mig själv fast jag är 47 år, har fått bo hos min gamla mamma, som själv inte är så bra.
Åkte in och ut på sjukhuset mellan feb 2012- juli 2013, var inlaggd två gånger.
Men de har skickat hem mig varje gång fast jag varit dödsjuk, och läkarna har varit så otrevliga och en del riktigt aga på mig.
I september 2012 får jag äntligen reda på en klink i Danmark som tar prover på Borrelia och co infektioner, som skickas till Tyskland för analys.
1 okt får jag min diagnos Borrelia, Ehrishia, twar och myrcrplasma.
Får börja med ört behandling. Och nu i feb- mars har jag varit på specialist klinik i Tyskland hos en specialist läkare på Borrelia och fått intavenös behandling under 13 dagar, som skulle forsätta här i Sverige.
Men som känt så får vi/jag ingen hjälp här i Sverige med det, de vill inte ens ta prover på lever, njuara och blodstatus som måste göras när man går på så starka doser av antibotika.
Och all behandling m.m får vi själv bekosta ur egen ficka, jag lever på låg sjukersättnig och är ensamstående.
Så har fått låna pengar, som måste betalas tillbaka men är helt omöjlgt nu.
Har redan laggt ut 100.000 tals kroner för detta.
Jag var även tvungen att hyra en ledsagare för att kunna åka till Tyskland för att genom föra denna behandling.
Som tur är börjar en del Svenska läkare få mer kunskap om detta nu, vad kronisk Borrelia är och förstår vilket lidande vi drabbade har.

2 svar till “Min Borrelia historia

  1. All empati i världen med dig. Blir helt gråtfärdig när jag läser. Jag har fått betablockerare som hjälper hjärtat och andningen, och tar åksjukepiller mot yrseln, som hjälper, fast man blir väldigt trött. Kanske ngt du kan prova?
    Tycker b12 och järn hjälper också, fast det tar tid. Köpte järnsirap som egentligen är för djur, men inte lika tufft för magen.

    Glad att du fått hjälp och hoppas du bli bättre snart,
    Helene

  2. Glömde säga, betablockerarna verkar hjälpa mot skakningarna och bränningarna i huden också. Kanske för att de sänker blodtrycket/stillar hjärtat? kanske inte för alla, men livräddare för mig. och åksjukepillren hjälper mot illamående och är receptfria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s