Tiotusentals svenskar lider av kronisk borrelia!

Replik till Mats Reimers lögner häromdagen, läs, sprid överallt och kommentera:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17116144.ab

Ursprungliga repliken som skickades in, men som var för lång i sin korthet, lät så här:

Vad vet Mats Reimer om kronisk borrelia?

Uppenbarligen ingenting. Han har själv inte behövt lida alla helvetets kval i decennier p.g.a. vårdens ickebehandling efter infekterade fästingbett.

Tyvärr har tiotusentals personer i Sverige inte haft den turen. Tyvärr är det miljontals drabbade sett ur ett globalt perspektiv. Drabbade inte bara av borrelia utan vanligen av flera infektioner (som till exempel rickettsia, bartonella, ehrlichia, mycoplasma, babesia, TWAR), som gör den kroniska (= persisterande) borrelian mycket svår att bota helt.

Faktum är att det finns många vetenskapliga studier som visar att borreliabakterier finns kvar i kroppen, den senaste i raden är en studie på apor som var invändigt impregnerade av bakterier även efter lång intravenös behandling. Det finns studier som visar hur bakterierna använder sig av immunförsvaret på ett otroligt snillrikt sätt för att skydda sig från antibiotikan. Och studier som visar hur genetiska förändringar dels gör vissa mer mottagliga för kronisk borrelia, och dels hur det blir mycket svårare för kroppen att göra sig av med toxiner, vilket förklarar en del symtom.

Ickebehandlingen av kronisk borrelia orsakas inte bara av medicinsk okunskap hos många läkare (med undantag av bl.a. de läkare som tillhör ILADS), och av stora läkemedelsbolags intressen, utan har även amerikanska politiska orsaker, som påverkar också våra svenska riktlinjer för behandling.

Därför startades Worldwide Lyme Protest (i Sverige kallat Borreliaupproret), 30 länder deltog i en stor världsvid protest i maj i år, nästa år blir det förhoppningsvis ännu större. Därför fortsätter kampen och infokampanjen, på facebooksidorna för protesterna, och i nya bloggen: https://borreliablogg.wordpress.com/  tills det leder till förändring, till bättre tester (de som används av vården visar fel i upp till 70% av fallen), och till rätt behandling!

C:a 20 personer ville signera repliken, men Aftonbladet ville inte ta in namnen.

Ett svar till “Tiotusentals svenskar lider av kronisk borrelia!

  1. Ganska hemskt att en person som erhållt sin läkarexamen på vår (skattebetalande svenska medborgares) bekostnad kan så till den grad missbruka den makt som han blivit anförtrodd. Nästan värre att läkaresällskapet låter honom hållas. Än hemskare är att den regering vi har med alla utskott och specialavdelningar inte lyssnar med örat mot jorden för att ta reda på vad folket tycker och hur vi mår, det är väl ändå er mening/förhoppning att vi ska fortsätta att betala ert uppehälle. För att klara det så måste vi vara någorlunda friska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s