Tänk om kronisk borrelia inte fanns!

Tänk vad underbart om de hade rätt, Mats Reimer och hans VOF-kompisar!

Om kronisk borrelia inte fanns, om det bara var inbillning… Om den alltså kunde försvinna med ett litet knapptryck på laptopen, eller med en session KBT. Poff bara, borta!!!

Då skulle vi ju inte ha behövt vara sjuka så länge alldeles i onödan efter att ha blivit fästingbitna. Då skulle vi ha kunnat ha ett liv istället. Då skulle vi inte behöva förpesta den svenska sjukvården mer med vår jobbiga obotade närvaro. Då skulle läkarna slippa lägga sina huvuden på sned och vänligt insinuera att de fysiska symtomen egentligen nog måste vara psykiska, eftersom de innefattar både de som beskrivs i den nuvarande borreliamanualen och ännu fler symtom. Då är det fel på patienten nämligen, och inte på läkarboken. Bara så ni vet. Flera miljoner patienter världen över kan rimligtvis inte ha rätt mot ett antal indoktrinerade doktorer.

Vad synd att han är ute och cyklar. För det hade vi kunnat göra annars. Ha en massa energi, vara ute och cykla och ha en trevlig sommar utan dessa helvetiska plågor.

Vad synd att media ger honom så mycket utrymme att bre ut sig på, med sina ovetenskapliga illusioner. Det kan ju råka vara någon som tror att han har rätt. Som misstror sina sjuka anhöriga och vänner till följd av hans rappakalja.

Vad synd att media låter honom skriva ännu ett inlägg om detta som svar på vår replik, varför stödjer de hans rastlösa hetsjakt på sjuka? (Jo, vi förstår att gången är så; debattinlägg, replik, svar på replik, punkt, sista ordet går till den som började. Men här hade man som debattredaktör lämpligen gjort ett undantag för att stävja galenskapen något.)

Men vad bra, mitt i allt, att de verklighetsförvrängda skriverierna leder många nya läsare hit, där de kan ta del av fakta istället, ur inlägg med sjukas egna erfarenheter och massor av vetenskapliga artiklar som Mats Reimer inte vill kommentera. Vilken tur!!!

Dela våra inlägg och hjälp oss att nå ut med sanningen! Visa att sociala media som Facebook och Twitter är bäst på att nå ut över hela världen!

2 svar till “Tänk om kronisk borrelia inte fanns!

  1. Margareta Gabrielson

    Hej och tack för en väldigt bra blogg. Jag har själv haft Borrelia under många år, men blivit frisk med ca 2 års behandling av läkare i Norge. Jag följer allt som skrivs och vill göra vad jag kan för att sprida detta till sjuka i min omgivning. Många har åkt till Oslo och en del kämpar fortfarande för att försöka få vård i Sverige, så all information från oss drabbade behövs.

    Margareta

  2. Ping: Skeptikernas borreliakrig trappas upp | Borreliabloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s