Många blir hjälpta av behandling i Norge och Tyskland

SVT har en kampanj idag (det kommer att sändas i nyheterna både på rapport och aktuellt ikväll enligt den info vi har fått), mot vad de kallar ”kronisk borrelia” inom citationstecken. Låt er inte luras av de så kallade ”experterna”…. Det är av allt att döma starka krafter bakom detta, med intressen i diverse läkemedelsföretag:

https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/15/mats-remier-skaller-varre-an-han-biter/

Ni minns kanske också SVT’s Fråga Doktorn, där borrelia omvandlades till en lättbotad sjukdom medan en läkare försökte bli biten av en fästing (vid namn Lisa) som han hade med sig. Varför tillfrågades ingen som har varit svårt sjuk i flera år att vara med i programmet som motvikt?

https://borreliablogg.wordpress.com/2013/06/21/fastingen-lisa/

Bara en person med kronisk borrelia, Karl-Åke Södergren, får komma till tals idag bland alla ”experter”, en verklig expert med egen erfarenhet av sjukdomen, notera länkrubriken de har satt till intervjun, ”en påhittad sjukdom”:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/en-pahittad-sjukdom

Av någon anledning väljer alla Sveriges ”experter” att tiga i frågan, medan norska ”experter” talar ut.

”SVT har talat med flera internationella och svenska smittskyddsexperter och borreliaforskare som anser att ”kronisk borrelia” är en påhittad sjukdom. Inga svenska experter vill dock uttala sig offentligt i frågan, som anses för känslig. Men en stridbar norsk smittskyddsexpert vågar ta debatten med patientgrupperna:

– ”Kronisk borrelia” är en påhittad diagnos. Den stöttas inte av godkända laboratorieprover och inget tyder på att patienterna har borrelia i kroppen. Det säger Preben Aavitsland, som tidigare var chef för den norska motsvarigheten till Smittskyddsinstitutet.

–Vad är din förklaring till att så många ändå anser sig lida av ”kronisk borrelia”?

– Det är en föreställning som spridits på internet, genom patientföreningar och olika bloggar. Detta är en sjukdom som patienterna fått från internet, inte i skogen eller i skärgården. Den smittar via internet.”

VARNING för internet alltså, som kan ge dig ”kronisk borrelia” som är mycket värre än den verkliga kroniska borrelia som man kan få av fästingbett!! 😀

Skämt åsido….

http://www.svt.se/nyheter/sverige/experter-varnar-for-borreliabehandling

”Den tyske borreliaforskaren Volker Fingerle, vid Bayerns referenscentrum för borrelia, går ännu längre i sina varningar.

– Man kan dö av den här behandlingen. I USA finns ett exempel där en patient dött efter att ha ätit långvarig antibiotikabehandling mot ”kronisk borrelia”.”

Så….en patient har dött (är det helt säkert att orsaken var antibiotikabehandling?), och hur många tiotusentals har blivit bättre eller helt friska?

Vi var många som chattade med Preben Aavitsland i eftermiddags efter att ha läst artikeln, de refererar halva min fråga, uppgiften om 70% kommer från Rolf Luneng i en artikel jag läste idag.

Hela frågan var så här: ”70% av dem som behandlas på NBS blir mycket bättre eller helt friska, så vad är problemet? Jo, att de inte får någon hjälp av vanliga vården istället. Varför nekar ni oss behandling som räddar liv så att vi måste söka oss till privata alternativ för en chans att bli friska? Det finns en studie som visar att bakterierna överlever t.o.m. 4 veckors IV-behandling hos apor. På vilket sätt skulle det vara annorlunda för människor?

Läs Prebens svar och hela chatten:

http://www.svt.se/nyheter/15-00-chatta-med-preben-aavitsland-om-kronisk-borrelia

anmälan

Vi fick in en intressant kopia på dokumentet ovan samt en kommentar om Preben Aavitsland strax innan detta inläggs publicering:

”Du kan fortelle at det er flere som har anmeldt Preben Aavitsland til Den norske legeforeningens Etiske Råd for han opptreden i massemedia, og hans villedende og feilaktige informasjon om kronisk borreliose. Han har aldri behandlet en borreliosepasient, dr. Luneng har behandlet flere tusen! Aavitsland går bl.a. aktivt ut på twitter og oppfordrer pasienter til å anmelde dr. Luneng på Norsk Borreliose Senter til Helsetilsynet. Det er en oppfordring som er forbudt ifølge norsk lov – så lenge dr. Luneng har sin legelisens i behold – hva han fortsatt har – til tross for mange iherdige forsøk på å få tatt den fra ham. Foreløpig er det ikke lyktes. Det finnes mange pasienter som er blitt betydelig bedre eller helt friske etter langvarig behandling hos dr. Luneng. Jeg kjenner mange, men jeg kan jo ikke fortelle deg hvem det er. De må stå frem selv…”

Mer viktig info från Norge: http://nasjonalmedisinskskandale.wordpress.com/

Ännu en anmälan av Preben Aavitsland: https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/16/anmalan-mot-preben-aavitsland/

 

Här är några av de många som har åkt till Norge eller Tyskland och fått hjälp:

Sissel har blivit hjälpt av NBS: 

”Hei, her er kort om min historie. Ble bitt av flere flått i fjor sommer på en telt tur. Jeg merket noen symptomer utover høsten med svimmelhets anfall, synsforstyrrelser, influensa følelse, smerter i lymfeknuter etc. Jeg fikk to slag lignende anfall og ble den siste gangen lagt inn på slag avdelingen i julen. De mistenkte flått da jeg fikk lammelser i hele venstre side som kom og gikk. Jeg ble sendt hjem uten hjelp. Ble sykere og kunne ikke løfte hodet eller svelge mitt eget spytt. Hadde intense hode smerter og bunnen i halve ansiktet. Jeg ble lagt inn på et nytt sykehus og de fant noe infeksjonsaktig som de valgte å ikke behandle. Ble trillet ut i rullestol. Fikk beskjed om å tenke positivt så ville det kanskje gå bort. Tok desperat kontakt med NBS da jeg ble så syk at jeg ikke kunne sitte oppreist. Fikk epileptiske anfall og ticks. Fikk umiddelbar hjelp og de tok ulike tester, samt at de så på MR og prøver fra sykehuset. Der var det en positiv prøve på borrelia. Men sykehuset mente kroppen hadde ordnet opp i denne infeksjonen, selv om jeg var lam. Jeg fikk positiv test på borrelia i Tyskland også og startet behandling. Ble veldig dårlig i oppstart av behandling men etter noen mnd kunne jeg gå uten svekkelse. Jeg har også bartonella så jeg er fortsatt i behandling. Uten private sentere som dette hadde dette endt galt. De reddet livet mitt.”

En anhörig berättar:

”Min sons historia inom svensk sjukvård började för drygt tre år sedan då han var 12 år med att han fick fruktansvärd värk i sina ben, vi tog kontakt med vårdcentralen som remitterade honom till akuten då det var något fel på hans prover. På akuten togs det fler prover som visade på borrelia och han fick antibiotika och remiss till barnmedicin. Han har så ont så att han inte kan gå och får en rullstol. Överläkaren på barnmedicin tog ryggmärgsprov som också visade något fel, han uppmanade oss till att sonen skulle sluta med antibiotika i förtid då han trodde det var något annat fel på honom. Oturligt nog följde vi det rådet… Sen följde det tre år av av smärta och lidanden för sonen. Vi bytte läkare och sjukhus, vilket vi förstått inte är så populärt bland läkare som dessutom känt varandra. Ja just den biten har vi mycket att säga om. För drygt ett år sedan kom vi i kontakt med NBS i Oslo och där fick han äntligen hjälp!! Han har ätit antibiotika och fick i maj i år intravenös antibiotika. Han blev smärtfri och kan nu åter gå!!! Vi kan inte nog glädjas åt den kunskap, bemötande och behandling läkarna gav honom där. Det är värt varenda krona att se sonen fått livet tillbaka!! Skulle kunna skriva hur mkt som helst om hur mycket hemska och förnedrande möten vi haft med svenska läkare.”

En patient på NBS:

”Jeg er blitt mye friskere etter behandling ved NBS hos Luneng! Jeg var meget syk og fikk ikke over flere år riktig hjelp hos fastlege. Diagnosen jeg fikk etter lang utredning for flere år siden var ME. dette er feil diagnose!! [Rätt diagnos: Ehrlichia/anaplasmose, immunsvikt, klinisk diagnose borreliose.] Har vært i behandling ved NBS i 9 mnd og er nå i VELDIG mye bedre. Jeg hadde meget sterke smerter i lunger og hele kroppen. Hadde i 5 år forsøkt å få behandling for lungene men fikk ingenting da jeg kun hadde gråsoneutslag på prøver i Norge. Var så dårlig at jeg brukte 25 paracet/ibux hver dag og 11 bokser VENTOLINE på 2 uker. Kraftig infeksjoner og immunsvikt. Etter oppstart med antibiotika via NBS kastet jeg opp slim som var farget og blodig i mange timer hver dag, over mange måneder! Jeg visste hele tiden at behandlingen med antibiotika var suksess da jeg ble bedre og bedre i lunger og en lang rekke andre symptomer, og jeg er nå i form til å gjøre mye i hverdagen!! Tester og fravær av behandling i Norge er tragisk!! Dette er garantert ikke placeboeffekt, det er jeg et bevis på og har mange vitner rundt meg som vet hvor mye jeg har kastet opp mengder grusomt stygt slim og at jeg nå er mye bedre! Nå bruker keg ingen smertestillende. Fortsetter behandling til jeg er frisk! Uførhet i 12 år og ikke vært istand til jobb. Jeg kjemper videre for friskhet og måler om jobb, selv om det offentlige helsevesen i Norge ikke bidrar til å gjøre meg frisk men velger å la meg være sykere for hvert år, medisinsk ubehandlet og ufør. TUSEN TAKK TIL NORSK BORRELIOSESENTER!!  :-D”

En annan anhörig:

”Efter att insjuknat över en natt med feber, smärtor i leder, yrsel mm, blev min släkting sängliggande i ett mörkt rum. Han tålde varken ljud eller ljus. Det fanns inget som gick att fördriva tiden med ens. Han klarade knappt gå på toaletten. Svenska sjukvården hittade inget fel. Efter en tremånaders behandling med antibiotika kunde han gå, vara uppe några timmar och fokusera så mycket så att han kunde fördriva tiden i sängen med läsning. Efter ytterligare behandling i många månader kan han nu vara ute och träffa vänner ibland och även ta promenader. Långt ifrån fullt frisk men så pass frisk så att livet är värt att leva igen. Om pengar kan hjälpa en att få livet tillbaka när inte svensk sjukvård gör det så är det inte konstigt att patienterna betalar själva.”

Monika berättar följande (hon får iv-behandling just nu):

http://borreliaupproret.wordpress.com/berattelser/monika/

Uppdatering idag: ”Jag är inte bra än, men vissa saker har blivit bättre som det med AV-block jag hade i höstas och sömnen har blivit något bättre sen jag fick iv i Tyskland. Tyvärr blev det så långt uppehåll med min iv. Tog ca 3 1/2 månad innan jag kunde fortsätta lite igen.”

Hege har fått behandling på NBS:

”Hege trosset legenes advarsler om farene ved langvarig antibiotikabehandling og oppsøkte privatklinikken «Norsk borreliose senter». Her mener de nyere forskning fra USA og Tyskland viser at flåttbitt kan gi kronisk infeksjon som krever langvarig antibiotikabehandling. Og behandlingen hjalp Hege.

Etter bare noen måneder med behandling var Hege tilbake i full jobb som økonomisjef, og et halvt år etter avsluttet kur, føler hun seg helt frisk.”

http://www.tv2.no/nyheter/magasinet/hege-var-levende-doed-etter-flaattbitt-3926384.html

Detta är bara några få exempel på personer som har blivit bättre av långvarig behandling… Tänk om den möjligheten inte hade funnits?

Ett svar till “Många blir hjälpta av behandling i Norge och Tyskland

  1. Ping: Anmälan mot Preben Aavitsland | Borreliabloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s