Borrelia skrämmande, plågsamt verkligt!!

Kronisk borrelia finns inte säger vissa som helt struntar i att tusentals lider svårt av just kronisk borrelia. Här kommer lite historier från verkligheten, skrämmande ja visst.

http://www.livochratt.se/borrelian-dodar-inte-den-tar-ens-liv/

http://www.livochratt.se/intervju-med-mathilda-ljungquist-22-ar-och-drabbad-av-borrelia/ ”Rätten till adekvat vård måste infrias i det land där vi bor.”

http://arbetarbladet.se/torget/1.4053459-maste-jag-bota-min-borrelia-utomlands ”Svensk sjukvård förnekar också att längre behandlingar och antibiotika intravenöst skulle ha någon effekt, trots att hundratals (förmodligen tusentals) svenskar blivit friska av den behandling de fått utomlands.”

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1664256-kampar-for-att-fa-behandling ”– Jag var tvungen att åka till Tyskland för att få en antibiotika-behandling som gav resultat. Där gjordes också tester som visade att jag inte bara har borrelia utan även flera andra fästingburna infektioner, säger Maria.”

http://icare.nu/content/borrelia-%E2%80%93-tyskland-blev-r%C3%A4ddningen ”När den svenska sjukvården visade sig oförmögen att hjälpa, var det i stället ett besök på en klinik i Tyskland som i sista stund blev Marias räddning.”

http://www.aftonbladet.se/halsa/article11293791.ab ””Det är mitt enda hopp – svensk vård hjälper inte”

http://www.aftonbladet.se/halsa/article11464490.ab ”– Det här är mitt enda hopp. Jag har blivit 80 procent bättre, säger Christer.”

http://www.aftonbladet.se/halsa/article7657855.ab  ”Rockstjärnan dog i borrelia”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12425490.ab ”– Så vitt jag vet var det ingen av alla läkare Linus träffade som testade honom för borrelia. Hade de tagit ryggmärgsprover och gett honom antibiotika hade Linus levt i dag. Men det kändes som att de inte tog oss på allvar, säger Jeanette.”

http://www.mitti.se/?p=46691 ”– Vi ska inte behöva bli dödssjuka för att läkarna inte har tillräckligt med kunskap, säger Angelica Johansson.”

http://livetmedborreliaochtwar.wordpress.com/2011/09/03/kroppen-full-av-spiroketer/ ”Många som har haft borrelia under lång tid får diagnoser som MS, ALS, Parkinsons, och Alzheimers. Fast egentligen har de borreliaspiroketer i hela kroppen som gör att de får såna symtom.”

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fhalsa%2Fkatja-hade-borrelia-i-tre-ar-utan-att-veta-det%2F&h=oAQGyJ3HR&s=1 ”Studenten Katja Alm, 21, från Göteborg var ständigt sjuk och utreddes för en rad olika sjukdomar, bland annat hjärncancer. Efter en lång kamp konstaterade läkare utomlands att hon drabbats av borrelia.”

Att ge upp finns inte på kartan. Vi har inget val för vi vet vad borrelian kan ställa till med och vi bryr oss om alla som drabbas.  Vi kämpar för att alla ska få behandling i Sverige.
Vissa vill inte att dessa historier kommer ut för det visar att dom har fel i att kronisk borrelia inte finns, det visar att folk behöver hjälp, det visar att behandling utomlands hjälper, det visar att Svensk sjukvård allt för ofta sviker borrelia sjuka.

Förändringar behövs nu och vi uppmanar politiker, läkare, sjukvårdpersonal och media att stå upp för dom som behöver er hjälp.

Ett svar till “Borrelia skrämmande, plågsamt verkligt!!

  1. Här är en post om en läkare i Australien som är upprörd över patienterna drabbas. Australien sägs inte ha fästingsmitta av många läkare. http://www.bendigoadvertiser.com.au/story/1630359/victorian-doctor-goes-to-accc-with-lyme-disease-concerns/?cs=80

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s