Samordna vården för kronisk borrelia

http://www.expressen.se/debatt/samordna-varden-for-kronisk-borrelia/

Vi upplever att borreliasjuka smutskastas och ifrågasätts. Kronisk borrelia är inte ”en påhittad sjukdom som sprids via internet”. 273 studier (peer reviewed) visar på ett högst verkligt problem. Vi önskar att debatten inriktas på att driva utvecklingen framåt. Vi vill inte ha något borreliakrig. Att med öppet sinne försöka förstå varandra borde inte vara så svårt.

Vi efterlyser samarbete mellan olika specialistläkare på sjukhusen för en samlad bedömning. Det vi behöver är inte symtomlindring utan möjligheten att bli helt friska. Vi är många som kan stå till förfogande för forskningen, med borrelia och olika kombinationer av co infections kvar i kroppen efter behandling. Ni kan bidra med er kunskap och forskarresurser för bättre diagnostik och behandling.

Vi kan bidra till att förbättra vården, samt tipsa om forskning och behandlingar. Men vi har inte hela lösningen. Enbart antibiotika hjälper inte alla, en del förblir sjuka. Beror det på immunförsvaret? Eller rentav på genförändringar? Vi behöver tillsammans finna vad som är orsaken till persisterande borrelia.

Vid en ny landstingstyrd specialistklinik i Sverige, som enbart tar emot patienter som har drabbats av fästingsjukdomar, skulle läkare och forskare kunna vidareutbilda sig och få en mer samlad syn på problematiken. Vi behöver er hjälp för att kunna bli friska.

 

6 svar till “Samordna vården för kronisk borrelia

 1. Både min fru och jag har haft Borrelia, fria nu från akut B.infektion, Läkarna här i Örebro otroligt okunniga, dom kan inte skilja på Borreliamärke från Neo-smitta. Jag har också fått Neo-attack, som gav direkt, samma dag, stroke.
  Har något kvar, förmodligen min fru också. Min fight mot Neo-smitta borde intressera. Vi står till förfogande.
  Bertil.

 2. Hej Bertil!

  Även vi är intresserade av din fight och hur det var att drabbas av neo – skulle du vilja skriva ett gästinlägg om det för bloggen?

  Såg att du skrev ut hela din adress på namnfältet, vill du att vi redigerar bort den, eller ska den vara kvar så ev. forskare hittar dig den vägen?

 3. Elisa–I am learning so much from you! what is ”neo-infection”? and :”neo attack” that Bertil speaks of?
  thanks
  Finette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s