Borrelia sjuka blir bättre av behandling utomlands.

Historierna blir bara fler och fler. Så många som nekas hjälp i Sverige och plågas i åratal blir hjälpa av borreliaklinikernas diagnostisering och behandling. Att vissa inskränkta läkare motarbetar detta är obegripligt, finns det inte ens ett uns av empati, intresse att höra vad vi gått igenom och ta del av våra mätbara förbättringar i hälsa?

SBU och SMI måste se till att förändringar sker, vi kommer inte sitta nöjda med en utredning som inte gör skillnad för dom som nu sitter svårt sjuka och riskerar handikapp och död pga av Svensk icke vård.

http://bblat.se/nyheter/koping/1.2175350-anette-tvingades-till-tyskland-for-att-bota-sin-borrelia
”– Testerna visade klart och tydligt att det var borrelia, twar och elisiainfektion. Det var en sådan befrielse att få diagnosen, säger Anette.
På Västerås infektionsklinik tar det dock stopp. Där tror de inte på de tyska proverna. Anette påbörjar därför den tyska alternativa behandlingen på 60 000 kronor.
Nu har hon ätit antibiotika i ett år.
– Jag är så väldigt mycket bättre. Vissa symptom finns kvar, men jag tar hellre risken med resistenta bakterier, för jag har ingenting att välja på. De här bakterierna dör inte efter bara två veckors behandling, säger Anette Bäckström”

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1871252-hur-vet-man-att-kronisk-borrelia-inte-finns
”Efter ett år träffade patienten samma läkare i Sverige och han frågade hur psykologsamtalen hade varit. När patienten berättade att hon varit i Tyskland och fått en långtidsbehandling med antibiotika och kände sig nu helt frisk. Då påpekade läkaren att i Sverige försöker vi undvika långvarig antibiotikabehandling därför att vi inte vill ha antibiotikaresistens. Läkaren frågade: ”Men behandlingen kostade väl mycket pengar?” ”Javisst svarade patienten. Jag fick betala hela behandlingen själv och fick ingen hjälp av Försäkringskassan”. Läkaren replikerade: ”Men hur skulle det se ut om Försäkringskassan började betala för sjukdomstillstånd som inte finns”.

Sens moral: tänker du bli sjuk så se till att du får en sjukdom som finns innan man upptäcker att den inte finns.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s