Nya borreliavaccinet osar katt

Det finns mycket att säga om detta. Det följande är bara lite ytskrap av en stinkande sörja.

Baxter har under ett antal år finslipat på ett nytt vaccin (utifrån en svensk-amerikansk upptäckt av OspA-proteinet). Därav den enorma vikten av att borrelia inte ska gå att bota för lätt, för då rasar aktieägarnas intresse snabbt… Därav påtryckningar på läkare (alternativt läkare med egna baxteraktier), som skriver sponsrade artiklar om hur ofarligt borrelia är, hur svårt det är att bli smittad, och hur lätt det kan botas om det ändå händer (så lätt att det anses vara botat även när det är kvar)?

Ett sånt här vaccin utgör en potentiell mångmiljardmarknad världen över. Glöm inte det.  Läs forskningsartiklar om borrelia med det i bakhuvudet, och fundera över vad som egentligen stämmer, beroende på vem som säger vad. Är du en oberoende granskande  journalist så kan du få till ett rejält scoop här, om du orkar kolla upp vilka svenska (och internationella) läkare med inflytande över borreliabehandling/forskning som är jäviga. Det lär leda till flera intressanta fynd. Vi har hittat en del saker som osar katt. Ingen tidning har dock velat publicera det än. Varför kan man undra.

Vaccinet kommer förstås inte att hjälpa oss som redan är sjuka, troligen blir vi ännu sjukare om vi får det.  Frågan är om det hjälper friska heller. Men chanserna är kanske något större eftersom man lär ha använt antikroppar från redan sjuka för att tillverka vaccinet. Oetiskt kan man tycka, för frågan är om de sjuka vars antikroppar har använts vet om det… Och det funkade tydligen inte med antikroppar från nyligen smittade, utan det behövde vara från kroniskt borreliasjuka. Som alltså har hållits sjuka för att man ska kunna använda sig av deras kroppar som antikroppsfabriker.

Vaccinet har redan testats på mindre grupper, som fick ”lätta” symtom – som det för borrelia typiska röda EM-märket. Frågan är vad det utvecklas till om de inte får behandling i tid, och det lär de ju inte få eftersom de är vaccinerade nu och alltså inte ”kan” ha borrelia. Fiffigt va?

Nu ska man i alla fall testa vaccinet även på seropositiva (d.v.s. redan borreliasjuka), kanske för att kolla så att inte alltför många dör av det? Det skulle onekligen se riktigt illa ut. Eftersom ELISA-testet är så dåligt så kan många ”med diffusa symtom” som det brukar heta, som har borreliabakterier i kroppen, riskera att vaccinera sig i tron att de inte har borrelia eftersom testet visar negativt. Då lär de bli mycket sämre…. Frågan för vaccinutredarna nu är väl: hur pass mycket sämre? Bara så det leder till rullstol/sängläge i ett mörkt rum under svåra plågor resten av livet, eller värre än så?

1000 svenska försökskaniner (menar: personer) kommer att få del av vaccinet under testperioden framöver, tillsammans med många olycksbröder/systrar i världen. Det är nog säkrast att säga nej till det om du blir tillfrågad av din läkare om du inte är 110% säker på att du inte har eller nånsin har haft borrelia eller någon coinfection! Säg även nej till veterinären om din hund erbjuds att testa det. Även hundar ska nämligen utsättas för experimentet.

”Interpretation

The novel multivalent OspA vaccine could be an effective intervention for prevention of Lyme borreliosis in Europe and the USA, and possibly worldwide. Larger confirmatory formulation studies will need to be done that include individuals seropositive for Borrelia burgdorferi sensu lato before placebo-controlled phase 3 efficacy studies can begin.

Funding Baxter.”

Läs mer om den senaste studien:

http://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099%2813%2970110-5/fulltext

http://www.healthline.com/health-news/children-universal-lyme-disease-vaccine-on-the-horizon-081213

http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article231426.ece (gammal artikel, delvis inaktuell, antalet som smittas varje år i USA är t.ex. betydligt högre, men den innehåller en del intressant info)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s