Kronisk borrelia och längre behandling.

Vissa ställer frågor som:

Är ni inte rädda för längre behandling? Svar: Varför vara rädda för något som ger oss chansen att bli friska? Ska vi inte vara mer rädda för felaktiga diagnoser av vården och åratal med starka mediciner som inte gör oss friska?
Varför behandlas acne patienter i upp till ett år med antibiotika utan att kritiseras och skrämmas med multiresistenta bakterier? Till skillnad mot acne så är borrelia svårt handikappande och man riskerar även död.

Är det inte oetiskt att ge längre behandling med antibiotika? Svar: är det inte mer oetisk att lämna svårt sjuka i sticket? Läkemedelsverket rekommendationer är ju Rekommendationer, finns inget som hindrar en läkare ifrån att ge längre behandling om så behövs. Det finns ju flera saker som co infections, immunbrister osv som kan försvåra en infektion.

Kronisk borrelia är ju ifrågasatt vad tycker ni om det? Svar: Ja vilka dumheter, det nämns till och med i läkemedelsverkets bakgrundsinformation och är ett väl erkänt stadium av borrelia. Kronisk, långvarig borrelia beskrivs i många studier, artiklar och är inget nytt påfund.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ane.12048/pdf

Tänk om ni får diagnosen kronisk borrelia och då andra sjukdomar missas? Svar: Nästan alla har snurrat i vården i åratal och har genomgått otaliga undersökningar som även gett oss diagnoser, ofta diagnoser som det inte finns bot på. När mer omfattande prover tas så visar det sig tillsammans med den kliniska bedömningen att vi har kronisk borrelia och ofta även co infections.
Ska vi inte få behandling av en uppenbar infektion?

Tänk om förbättringar är placebo eller den antiinflammatorisk effekten? Svar: Varför har ingen placebo effekt skett av vårdens behandlingar? Placebo effekt som ger bra levervärden, tar bort inflammationer i organ, minskar andningsuppehåll,osv,, ne dumheter ingen placeboeffekt fixar det.
Vi har genom åren fått antiinflammatoriska mediciner varför har aldrig dom haft någon verkan om det vore det?

Kanske är det bara restsymtom? Svar: Vore det endast restsymtom så skulle det inte bli mycket värre efter en kort antibiotika behandling, när nya och värre symtom kommer till så kan man ju inte kalla det restsymtom utan det är en persisterande (kvarvarande) infektion som skapar oreda i kroppen.
http://www.lymeinfo.net/medical/LDPersist.pdf

Vi är flera tusen som blivit bättre av borreliaspecialisternas behandling är det inte av intresse för Svensk vård, media, politiker?
Enorma kostnadsbesparingar skulle ske om diagnostisering skedde tidigare och med prover som är mer tillförlitliga, samt om längre behandling gas till dom med långvarig borrelia där det är co infections, immunbrister osv.
Att färre skulle blir svårt handikappade och vårdkrävande ger ju även mer resurser till andra fall inom vården.

Det finns flera läkare i Sverige som börjat ge längre behandling vid kronisk borrelia och co infections, men det behöver spridas och bli nya preciserade rekommendationer som verkligen uppmärksammar behovet av i vissa fall längre behandling.

Nu är det dags att vården lär sig mer om kronisk borrelia och lär sig hur man på bästa sätt kan bota. Släpp er prestige och lär er av dom som kan.

Mer om forskning och studier finns här:
https://borreliablogg.wordpress.com/artiklar/

Vi har förklarliga skäl inte tagit med dom medicinska avhandlingar från början av -80 talet som läkemedelsverket hänvisar till, det har hänt mycket på 30 år även om vården tyvärr inte tagit till sig allt 😉

2 svar till “Kronisk borrelia och längre behandling.

 1. De sier det er Placebo..

  Jeg har gått i 14 månder på antibiotika etter å ha vært syk svært lenge. Det er utrolig deilig å kjenne at kroppen gradvis blir sterkere – huet klarere og alle symptomene forsvinner. Jeg er ikke i mål, men jeg kjenner meg sterkere og sterkere for hver eneste måned som går. På mitt sykeste lå jeg nesten hele døgnet med hodepine og en utmattelse som knapt kan beskrives. Tilstanden har variert kraftig i alle disse årene, men sykdommen har innhentet meg hver eneste gang. Livet var ikke til å holde ut. Nå som jeg har funnet en lege som forstår og som kan hjelpe meg er det utrolig deilig at folk rundt meg endelig forstår hvilken tilstand og forfatning min kropp har vært i en haug med år. De har sett, men ikke skjønt. Puslebitene har falt mer eller mindre på plass for meg og sakte men sikkert ser jeg at de også faller på plass hos dem som kjenner meg aller best. Det er vanskelig å forstå for dette endrer oppfatningen av mange ting rundt det å være syk. Både fysisk og psykisk. Det er allikevel et stort MEN..

  Noen hevder jeg blir bedre fordi jeg tror jeg skal bli bedre og derfor får en effekt av de medisiene jeg tar. Det spiller kanskje ikke så stor rolle hvorfor jeg blir friskere vil kanskje noen si? Kan du ikke bare godta den forklaringen?

  Nei, jeg vet den er feil. Dette gir et innrykk av at jeg har innbillet meg min tilstand og det godtar jeg overhodet ikke. Det er meget kompetente folk som behandler meg og det er en kraftig disrespekt ovenfor den jobben de har gjort for å gjøre meg bedre og forhåpenligvis på vei til å bli helt frisk. Det er mye kunnskap som ligger der ubrukt med henhold til kronisk borreliose og bartonella som jeg har fått påvist, men jeg har en lege som behandler flere og flere med hell. Det folk skal vite er at han tar prøver av meg også før jeg starter behandling og etter. Det går blant annet på immunforsvar, men også på ting som går på at man utvilker mage / tarm problematikk med disse bakteriene i blodet for å nevne noe. Det er mulig jeg kan komme nøyere innpå dette senere Det er også en grunn for at jeg har opplevd veldig tydlig HERX reaksjon under behandlingen. Jeg har gjerne fått en kraftig nedtur en liten stund etter at jeg har startet på en ny type antibiotika. Dette er en klar indikasjon på at jeg har en effekt av behandlingen som er god. Det har vært som min lege sa før jeg begynte at jeg ville ha en jevn stigning hele veien med unntak av de periodene jeg fikk HERX, men pila vil peke rett vei hele veien om behandlingen lyktes. Dette er ikke noe jeg innbiller meg og hadde jeg bare hatt en form for placeboeffekt ville jeg vel ikke fått disse markante nedturene underveis i behandlingen. Jeg tror de som fokuserer mest på placebo inn mot behandling inn mot denne typen lidelser har liten kunnskap om hvordan disse bakteriene opptrer og hvordan sykdommen fungerer. Jeg tror også at mange av dem som nevner dette i diskusjoner osv heller ikke er spesielt interessert i å lære seg noe nytt. Dette er meget nyttig kunnskap og veldig viktig kunnskap som alle som begynner i behandling må kunne noe om. Hvis ikke vil de kanskje hoppe av behandlingen alt for tidlig fordi reisen ikke ble så enkel som de først trodde. Det er interessant at denne reaksjonen minner om den Syfilis pasienter får når de behandles. Det er vel kanskje ikke ulogisk i og med at det er en del likhetsrekk i hvordan bakteriene opptrer.

  Jeg kommer til å møte alle som så mye ANTYDER at jeg har en placeboeffekt med sterke argumenter i fremtiden. Jeg regner også med at de blir bedre og bedre med tiden fordi kunnskapen om disse lidelsene er på vei opp og frem. Det er dere som har trodd på skeptikere og VOF ere som lar dere narre…

  Jarish-Herxheimer reaksjon
  De fleste borreliosepasienter som får effektiv behandling opplever en midlertidig forverring av tilstanden. Dette er en velkjent og veldokumentert reaksjon som kalles Jarish-Herxheimer reaksjon (JH-reaksjon). Intensitet og varighet av denne perioden med forverring kan variere mye, både mellom personer og mellom typer av antibiotika.

  JH-reaksjon kan arte seg på forskjellig vis, fra trøtthet og utmattelse til kraftig forverring av alle symptom, og at nye symptom oppstår. Reaksjonen kan oppstå umiddelbart, særleg ved IV-behandling, men det er like vanleg at den oppstår etter en eller flere dager, opptil 2-3 veker etter start av behandling. Dette er sannsynligvis avhengig av hvor raskt giftstoffer (toksiner) fra bakteriene blir frigjort, og hvor raskt kroppen (lever og nyrer) klarer å bryte ned eller skille ut disse stoffene.

  Jarish Herxheimer reaksjonen er best kjent fra behandling av syfilis, og langt fra alle legear knytter dette opp mot Lyme Borreliose. I flere tilfeller har behandling blitt avbrutt fordi denne reaksjonen har blitt tolket som at pasienten ikke tåler behandlinga. Sterk JH reaksjon kan tvertimot være en god indikasjon på at antibiotikaen er effektiv.

  Vi må her legge til at det kan være vanskeleg å skille JH-reaksjon fra enkelte bivirkninger av antibiotika, og enkelte pasienter kan naturligvis ha allergiske reaksjoner mot enkelte medikamenter.

 2. Ping: Borrelia i Radion,, fullt med felaktigheter. | Borreliabloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s