Hur man anmäler en borrelialäkare på bästa sätt

Man läser tydligen i vår blogg och plockar bitar ur den, och skickar in dem till norska hälsomyndigheter, som inte kollar upp anmälaren och dennes högst intressanta kopplingar närmare, utan väljer istället att ta legitimationen från en läkare som har hjälpt massor av personer.

På just så lös grund (ryktesvägen via en bloggkommentar) har Preben Aavitsland tydligen anmält Rolf Luneng: http://epidemi.no/?p=774

Lustigt nog tillhör Preben den norska skeptikerföreningen Skepsis, och den bloggkommentar han hänvisar till i anmälan är skrivet av en svensk apotekare, Sebastian Edman, som är med i Vetenskap och folkbildning (VoF) som samarbetar med den norska föreningen.

https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/14/en-av-vara-kritiker-kommenterar-och-far-svar/

Sebastian Edman klipp

Denne apotekare har bevisligen (se nedan) kontakt med Mats Reimer, via samma förening, och om någon mot förmodan har missat det så är Mats Reimer den som driver borreliakriget hårdast på svensk mark, via sin blogg på Dagens medicin, som väl skulle handla om olika ämnen, men som till stor del består av antiborreliainlägg numera.  

“@syster Jag har själv talat med den svenske farmaceuten som jobbar i Norge. Eftersom han inte givit sådana detaljer att patienter kan identifieras har han inte brutit någon tystnadsplikt. http://epidemi.no/?p=774  

Idag 17:28 Mats Reimer”

Ur ett av våra inlägg nyligen:

“Intressant nog så är inte bara den inhemska kronisk-borreliakritikern Mats Reimer involverad i den upptrappade smutskastningskampanjen, vilket vi tidigare har skrivit om, utan även norske Preben Aavitsland, som är en av dem som ligger bakom anmälan mot Rolf Luneng och till följd av det den nära förestående nedläggningen av Norsk Borreliose Senter.

‘Preben Aavitsland har i en årrekke fungert som en aktiv medlem og rådgiver for en ekstrem gruppe http://skepsis.no/ som har vist seg å ha en fanatisk og uredelig arbeidsmetode’”

Läs mer om VoF/Skepsis här och via länkar vidare i det inlägget:

https://borreliablogg.wordpress.com/2013/09/05/skeptikernas-borreliakrig-trappas-upp/

Man må gärna försöka anklaga oss för att ha konspirationsteorier – men varför hittar vi då bevis efter bevis på att vi har helt rätt i misstankarna?

Man måste ju ifrågasätta pseudoskeptikernas seriositet när de efterfrågar bevis på kronisk borrelia men i nästa stund så kastar de iväg en anmälan som inte på något vis går att kontrollera. Det är kanske så att bevis och vetenskap inte är så viktigt hos dem som skriker högst om det är något som de ogillar?

Vi efterfrågar seriositet och att bindningar mellan skeptiker och deras anmälan granskas innan hälsomyndigheter fattar dylika beslut som på ett allvarligt sätt skadar läkare och patienter.

Vi undrar, nu när vi kan avslöja ännu mer av skeptikernas hårda engagemang i frågan, alltmer vad de har för dolt intresse av att försöka eliminera diagnosen kronisk borrelia. Vi vet att det inte är av omtanke om patienterna eller läkarkåren. Är det av stora intressen i läkemedelsindustrin/vaccintillverkning, eller något annat som ger dem ekonomiska fördelar så länge kronisk borrelia “inte finns”? Vad är det annars som de har smittats av – via internet?

Elisa och Besell

5 svar till “Hur man anmäler en borrelialäkare på bästa sätt

  1. Det är ganska ”intressant” att borrelia skapar samma prestigeproblem för läkar- och apotekarkåren som orden kolesterol, LDL, mättat fett, mättat animaliskt fett, fetma m.fl heta ord. Spännande. Fortsättning lär följa. Vad gäller snabbheten i paradigmskiften, så är det ett känt faktum att det är trögt att vända atlantångare.

    Om jag fick borrelia skulle jag maxsatsa på immunförsvaret, inte antibiotika. Kanske också en månads kur med ett bredspektrum jag tål. Men det är jag det. De skriver mycket intressant om borrelia, de amerikanska paleo-läkarna och de som sysslar med integrativ medicin.

  2. Ja Elisabeth immunförsvaret är oerhört viktigt och borreliaspecialister angriper infektionen på flera sätt varav ett är att förbättra patientens immunförsvar. Utomlands på borreliaklinikerna så får man alltid kostråd också. 🙂

  3. Pingback: BOTA BORRELIA – NORGE – Politisk hjälp eller stjälp? | Bota Borrelia – Offer för sjukdom, inte samhället

  4. Pingback: Går SMI VoF’s ärenden i borreliafrågan? | Borreliabloggen

Lämna en kommentar