Mats Reimers fega häxprocess

Det är extremt tröttsamt att läsa Mats Reimers oinitierade blogg på Dagens Medicin. Än mer tröttsamt att kommentera rappakaljan. Men några ord kan det ju vara värt efter ett längre uppehåll på den fronten.

Mats Reimers konspiratoriska attack mot den internationella borreliakonferensen i Norge, med inbjudna experter från hela världen talar för sig själv:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/norvect—en-alternativ-motkonferens-om-borrelia/

Anordnarna svarar själva bra på tal: http://www.dagensmedicin.se/debatt/debvi-arrangerar-inte-nagon-motkonferens/

Innan Norvectsvadan ännu hunnit svalna är han igång igen. Denna gång med ett besserwisserinlägg om hur behandling av borrelia och coinfections inte ska utföras (Mats Reimer går här rakt emot expertkunskapen hos dem som har botat tusentals sjuka över hela världen).

Först en bakgrund:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/dr-x-behandlar-kronisk-borrelia-i-sverige/

Senaste inlägget:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/dr-x-i-orebro-skriver-ut-tbc-medicin-mot-borrelia/

Dr X, å andra sidan, är väldigt påläst och insatt i senaste forskningen gällande borrelia och dess coinfections, han håller sig uppdaterad om de senaste rönen genom att resa runt i världen och besöka de forskare som är mest framstående i detta ämne. Att då en läkare som Dr X attackeras hårt av en barnläkare som Mats Reimer som inte har något kunnande om detta är direkt löjeväckande. Vi anar att Mats Reimer går andras ärenden i sin yrkesutövning och genom sina kopplingar till VoF. När en majoritet av hans inlägg direkt försöker smutskasta borrelissjuka, borreliaspecialister, forskare som driver utvecklingen framåt, så förstår man att han inte värnar om folks hälsa utan snarare om ekonomiska intressen från läkemedelsindustrin. Vi har tidigare skrivit lite om hur borreliadiagnostisering och längre behandling motarbetas systematiskt med VoF i bakgrunden.

Går SMI VoF’s ärenden i borreliafrågan?

SMI jäviga och oproffsiga

Mats Reimer skäller värre än han biter

Replik – Mats Reimer för ett krig mot diagnosen kronisk borrelia

Infektionsläkarna anser – i motsats till Mats Reimer – inte att kronisk borrelia är en “påhittad diagnos”, de är betydligt mer ödmjuka inför att de inte vet allt, nya studier kommer hela tiden, som tyder på att borrelia kan vara mycket svårt att bli av med, av olika skäl som vi tidigare har skrivit om här (samverkan mellan bakterier i biofilm, mycket “intelligenta” bakterieprocesser, samt genetiska orsaker m.m.).

T.o.m. Mats Reimer erkänner att ACA – akrodermatit är ett tydligt bevis på att en aktiv borreliainfektion finns kvar i kroppen. Lustigt nog har flera av oss som skriver i bloggen just detta symtom. Alltså har vi bevisligen en långvarig borreliainfektion, som med ett annat ord kan kallas kronisk.

IMG_7796edsmall

Hur tänker sig Mats Reimer att vi borde behandlas? Inte ens en kombinationsbehandling med antibiotika har tagit bort akrodermatiten (även om flera andra symtom har blivit bättre av behandlingen). Bakterierna finns alltså fortfarande kvar i kroppen. Ska de få vara kvar där, så vi blir sjukare? Om vi blir fråntagna hjälpen från en av de få läkare i Sverige som har verklig kompetens i ämnet, vem ska då hjälpa oss att bli helt friska?

Mats Reimers senaste inlägg är publicerat med stängt kommentarsfält. Han anade väl att inte många skulle vara positiva till hans fortsatta korståg mot en läkare som verkligen bryr sig om sina patienter och gör allt för att de ska bli friska. Dagens Medicin censurerar bort samtliga kommentarer i ämnet på sin Facebooksida. Vad är de så rädda för? Varför tål de inte kritik?

Jag (Besell) är ett lysande exempel på där Dr X lyckats när vården misslyckats i 8 år. Från att knappt ta mig fram med kryckor, sluddrande tal, svåra andninguppehåll, dåliga levervärden, inflammationer i tarmar, svår neuropatisk smärta, signalfel, osv så är jag nu tillbaks på banan och behöver inte läggas in för vård varje månad. Jag kan gå normalt igen, andningsuppehållen har minskat från 43/tim till 2/tim, har bra levervärden, inga inflammationer i tarmar osv.
När ett tiotal allvarliga diagnoser visat sig vara felaktiga efter mer omfattande provtagningar utomlands, och behandling enligt ILADS rekommendationer har gjort mig frisk så förstår ju alla att myndigheter och vård i Sverige har en del att lära sig. Som min familjeläkare sa: “du är ett levande bevis på att längre behandling är absolut nödvändigt ibland och kan göra underverk vid kronisk borrelia.”

Jag (Elisa) lämnades av vårdcentralen helt utan behandling för en akut svår rickettsiainfektion ovanpå den kroniska borrelian: https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/31/rickettsiahelvetet/

Jag fick lov att behandla mig själv under den långa väntan på att få rätt diagnos. När jag väl kom till infektionskliniken till slut så dröjde det länge även där innan rickettsian diagnostiserades (fick förhandla intensivt med flera läkare för att få det provet och ett par andra prover på fästingsjukdomar tagna), och det gavs någon behandling. Skulle jag ha väntat in den hade jag inte levt idag. Hade jag inte haft någonstans att vända mig när behandlingen abrupt avbröts utan att jag var frisk från rickettsian, så hade jag med all sannolikhet varit ruggigt dålig nu, om jag ens hade överlevt. Jag är tyvärr långt ifrån frisk fortfarande, men lyckas hålla symtomen på en uthärdlig nivå så länge jag har tillgång till behandling.

Vad vill Mats Reimer egentligen? Ta livet av oss som är svårt sjuka?

Vi har tyvärr under de senaste åren, medan häxjakten mot borreliabehandling har trappats upp, mist flera vänner som vi lärt känna via stödgrupper på nätet. Vi sörjer dem, och vi beklagar djupt att de lämnades utan korrekt diagnostisering och vård, eller fick bristfällig vård. Varför låta dyrbara människoliv gå till spillo i onödan?

Till sist vill vi varna för att fästingsäsongen detta år är extrem p.g.a. en mild vinter. Krypen är aktiva nu, helt utsvultna, och enormt många.

Var rädda om er, ni som fortfarande är friska, och hjälp oss, vi ber er alla att stå upp för oss sjuka och se till att motsträvarna inte får makt och utrymme. Den 18 maj protesterar vi återigen i Sverige för bl.a. rätten till behandling. Mer info kommer här senare:  https://www.facebook.com/Borreliaupproret

Besell och Elisa  “we fight for our rights”

9 svar till “Mats Reimers fega häxprocess

  1. Vilket bra och klargörande inlägg! Tack!! Nu vill man bara sprida det som bara den…

  2. Jag kan inte annat än att instämma i detta inlägg!! Och det gör mig djupt ledsen att en läkare som faktiskt har sett vad vi går igenom och tar sig tid att verkligen läsa in sig på ämnet, och som du skriver till och med åka runt i världen för att samla på sig mer kunskap, blir anklagad på det här sättet medan Reimers får fortsätta.
    Dr x har utan att tveka räddat mångas liv! För det är vi många som kommer vara honom evight tacksamma. ”Det är aldrig fel att stå upp för det som är rätt”, men tyvärr kan det ibland ha hemska konsekvenser när omvärlden inte är på samma spår. All eloge till de X som vågar kämpa för oss sjuka. Och vi ger inte upp, förr eller senare blir ju tyvärr så måga drabbade av det här att det omöjlig kommer gå att förneka. För oss är det redan försent, men vi kämpar som djur för att inte andra ska behöva gå igenom det här helvetet. Vi skulle kunna luta oss tillbaka och väntanpå att hela hälsovädendet tillslut fattar vilken katastrof det är, men vi tänker inte låta så mångas liv gå till spillo om vi kan få upp deras ögon innan det gått så långt!! Och det tänker vi fortsätta med. Kram till alla medkämpar 🙂

    • Vi ger aldrig upp kampen! Hoppas att fler modiga läkare följer Dr X goda exempel. Läkare som inte har valt sitt yrke för att tjäna pengar utan för att rädda liv förtjänar ALL uppskattning. Vilket Dr X har från alla oss som har träffat honom. Kram tillbaka!

  3. Alltså VEM är denna Mats Reimer? Frågan är varför mår patienterna bättre efter vården? Keep on fighting, vi skall inte ge upp!!!

  4. Pingback: BOTA BORRELIA – Mina kollegor BORRELIABLOGGEN om MATS REIMER: | Bota Borrelia – Offer för sjukdom, inte samhället

  5. Lisa Cederlilaj

    Till Besell och Elisa,
    Stort tack för en informativ blogg och mycket bra inlägg. Ert engagemang är oerhört viktigt för många i Sverige. Särskilt som många inte känner till sin borreliasjukdom och alla de som är för sjuka för att orka hävda sina rättigheter eller ens ta hand om sig själva. Det är också val i år så det är extra viktigt att driva frågan just nu.

    • Tack, Lisa! Det värmer… Det är viktigt att alla som är insatta hjälper till att informera omgivningen. Särskilt i år när det är så många fästingar efter den milda vintern, många kommer att drabbas…

Lämna en kommentar